• DE
  • ES
  • EN
  • NL
Google+twitterfacebook

Blog

Nieuwe Magento extensie voor het automatisch bijvoegen van afbeeldingen in e-mail


Este artículo fui publicado originalmente en Inglés en el Blog Magentron con título 'New Magento extension for automatically attaching images to emails'.

Publicado el martes 5 de julio de 2011 por Jeroen Derks.

Heb je ook wel eens e-mail met afbeeldingen die apart moeten worden geladen, omdat ze niet of niet goed zijn bijgevoegd aan de e-mail? Ik wel, en ik moet zeggen dat ik niet echt handig vind. Natuurlijk is er de trade-off dat de e-mailgrootte zal toenemen als ze zijn toegevoegd aan de e-mail, maar als de afzender er zorg voor draagt dat het aantal en de grootte van de afbeeldingen klein zijn dan zou de grootte van de e-mail nog steeds aanvaardbaar kunnen zijn.

Ik was op zoek naar een oplossing hiervoor in Magento, echter er was nog niet een extensie die deze functionaliteit levert. Omdat ik wilde dit voor mijn Magentron.com website heb ik besloten om dit te implementeren als een nieuwe extensie genaamd EmailImages en heb hem beschikbaar gemaakt voor iedereen via Magento Connect: EmailImages.

De extensie is vrij eenvoudig: als er afbeelding URL's worden gebruikt in de HTML van het e-mailbericht, dan worden deze afbeeldingen gedownload, opgeslagen (door gebruik van de Magento cache met een eigen cache type zodat je makkelijk te legen) en worden ze aan de e-mail toegevoegd. Dan wordt ook het inhoudstype aangepast naar multipart/related. Met de configuratie-opties in Systeem -> Configuratie -> Geavanceerd -> Systeem -> EmailImages kunt u:

  • activeren/deactiveren van de extensie
  • definiëren de maximale tijd om de gedownloade beelden in cache te bewaren (in seconden)
  • configureren van een andere reguliere expressie om URL's te herkennen
  • configureren van een andere te gebruiken index uit de reguliere expressie voor de URL's

Deze laatste twee opties zijn voor gevorderde gebruikers, dus als je niet weet wat het is of hoe het te gebruiken, neem dan contact op met een deskundige alvorens het wijzigen van deze instellingen op een productie-omgeving! Wij bieden advies op verzoek, gebruik de Contact pagina als je geïnteresseerd bent.

De extensie overschrijft de modellen voor Newsletter en Email (met name: core/email, core/template, newsletter/template). Helaas zijn er waarschijnlijk veel extensie die deze modellen ook herschrijven (bijvoorbeeld de must-have extensie ASchroder_SMTPPro), dus test deze extensie alleen op een niet-productieomgeving voordat je deze extensie installateert op een 'live' server. Let op: dit is vanwege de manier waarop Magento is opgebouwd. Als er iemand een betere oplossing hiervoor heeft dan ben ik erg geïnteresseerd om er meer over horen, dus laat ons het ook weten als jij dat weet!

Omdat wij van mening dat de kwaliteit van software is zeer belangrijk, zelfs voor een open source project, hebben we de moeite genomen om PHPUnit tests te schrijven met Ecomdev_PHPUnit. We hebben 100% code coverage bereikt en hoewel dat misschien niet veel zegt, in ieder geval zijn alle regels van de code uitgevoerd in de unit tests. Hierdoor hebben we reeds enkele problemen kunnen voorkomen zijn.

Ik hoop dat je van onze extensie geniet en als je een opmerking of reactie heeft, dan horen wij die graag, dus wil ik je verzoeken moeite te nemen om ons te een bericht te sturen via de Contact pagina.

Por favor házmelo saber si este articulo ha sido util para ti. (o no)